DevOps Engineer

До прикладу, важливий аспект DevOps методології — це CI/CD, він буде у списку всіх курсів. Тож заходите в YouTube і шукаєте базові речі по CI/CD. Потім переходите до наступних тем, і так можна рухатися до того моменту, коли ви будете мати загальне розуміння всіх аспектів.

Що має знати DevOps Engineer: hard і soft skills

Вони пишуть код, швидко освоюють складні інструменти та не губляться перед незнайомими тягами. Хороших девопсов мало — при тому, що в топових компаніях у США їм можуть платити $75–100 тис., а вакансій для фахівців багато. Часто зустрічаються позиції начебто DevOps-інженера, але насправді це підтримка вже готового продукту або доробляння і виправлення багів за кимось. Таке часто трапляється, коли компанія розробила продукт зі своїми інженерами, а, менш важливий функціонал віддає доробляти в країни, де менша вартість роботи, щоб заощадити кошти. Це фахівець, який працює над безпекою та на всіх етапах розробки та інфраструктури продукту. Більше про обов’язки, необхідні скіли, інструменти для девопса і методології в цілому можна дізнатися за посиланням.

DevOps Engineer

Хто такі DevOps фахівці?

DevOps Engineer

Після такого вже можна йти на курси, де вам будуть давати завдання, або пробувати одразу влаштуватися на роботу стажером чи джуніором. Я все ж рекомендую після самостійного навчання пройти буткемп-курси від компаній по типу SoftServe, Epam чи Eleks — це майже гарантоване працевлаштування. Цей процес займе у вас від 3 до 6 місяців, в залежності від ваших початкових знань. Team lead несе відповідальність за команду та проєкт, що круто розвиває вас як особистість та навчає вмінню ставити інтереси команди та компанії вище за власні.

Кар’єрні перспективи: скільки заробляє DevOps Engineer та куди може вирости

Скористуйтеся формою входу або введіть інший. Важливий момент-спочатку зусилля, досягнення і результат, потім — гроші. Про професію розповідає Олег Миколайченко, SQUAD, Head of Infrastructure.

Де вчитися DevOps методології

Іншими словами, DevOps – вакансія Middle+ DevOps Engineer це міст між командами розробки та експлуатації. Для просунутих рекомендую A Cloud Guru (колишній Lunux Academi) та Udemi. Звісно, я вас не здивую, але я з цими сервісами готувався до сертифікації, закривав прогалини в IaC та інших цікавих темах по типу GitOps чи Deployment Strategies. Більшість компаній пропонують своїм працівникам акаунт на цих сервісах безкоштовно. Що це за професія — DevOps-інженер, що входить до його обов’язків та як ним стати, розповідає Володимир Шинкар, Senior Lead DevOps Engineer в Intellias. Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш досвід роботи з сайтом.

DevOps Engineer

  • Супер детально можна ознайомитися на Github — у відмінному roadmap для вивчення та підготовки, а я зроблю акцент на найважливіших аспектах і галузях знань.
  • Також є перспектива залучення нових проєктів чи переходу в CTO.
  • Попри стрімкий розвиток технологій принципи роботи не можуть кардинально змінитися за один чи навіть п’ять років.

Якщо ви — DevOps Manager — в такому випадку конференція DevOps Days саме для вас. Зарплата часто залежить від компанії та вміння https://wizardsdev.com/ себе «продати». ➕ Останній, але не менш значущий плюс — це необов’язкове знання мов програмування.

  • DevOps інженер – це той фахівець, який завжди шукає нові знання, можливості та варіанти для поліпшення процесів розробки й експлуатації.
  • Підписуйтесь на щотижневу розсилку від головної редакторки Happy Monday з підбіркою найцікавішого контенту тижня, новин та кар’єрних можливостей.
  • Курси можна дивитися на Udemy, Pluralsight, особливо — на acloud.guru.
  • Але не обов’язково, щоб це була саме комп’ютерна інженерія або прикладна математика.
  • Як я згадував раніше, DevOps складається з різних аспектів — таких собі точок відповідальності, з якими ви або працювали, або ще будете працювати.

DevOps Engineer: що за звір і з чим він працює

  • Важливо вміти спілкуватися, знаходити спільну мову, розв’язувати проблеми, інакше — роадмап не працює.
  • Для поліпшення коду і рішення можна показати свої напрацювання хлопцям зі спільноти ukrops.club — завжди дуже цінні подарунки, поради, вектори розвитку.
  • Наприклад, CI (процес збирання та тестування коду) та його реліз, коли інженер відповідальний лише за доставку результатів збирання та перевірку, чи все відбулося успішно.
  • Тут також потрібні знання Docker, Ansible чи популярний на сьогодні Helm.

SRE  — це нова величезна тема, яку я торкнуся в наступній статті. Тенденція до дроблення програм на менші програми (microservices) призвела до зростання популярності систем контейнеризації, найпопулярніша з яких — Kubernetes. В інтернеті є дуже багато навчального базового контенту на цю тему й поріг входу дуже низький. Для поліпшення коду і рішення можна показати свої напрацювання хлопцям зі спільноти ukrops.club — завжди дуже цінні подарунки, поради, вектори розвитку.

Кар’єрні перспективи: скільки заробляє DevOps Engineer і куди може зростати

Цикл не тільки допоможе оцінити перспективи, а й дасть можливість краще зрозуміти індустрію і особливості професії зсередини. Обговорюйте і доповнюйте матеріал в коментарях, щоб зробити його ще корисніше. За результатами ресерчу INDIGO Tech Recruiters, медіанна зарплата у CloudOps-інженерів —$5 тис. DevOps Engineers з досвідом до 6 років у Києві отримують $4,2 тис., у Львові — $3,7 тис. Для девопсів із досвідом 7+ років зарплата у Києві становить $6,1 тис., у Львові — $5,2 тис. Вони вміють автоматизувати процеси, а також знають, як працюють розробники, QA та менеджери.